Kas İskelet Sistemi Hastalıkları

Vücudumuzda hareketi sağlama ve yükü kaldırma ve tüm vücudun stabil kalması açısından kas iskelet sistemi gövdemizin ana temeli olup, bu yapı binanın kolonları misali vücudun tüm yükünü taşıyan sistemdir. Tüm vücudumuzda olduğu gibi bu sistemde zamanla bir takım bozulmalar, yıpranmalar neticesinde yapısal ve işlevsel kayıplara uğramaktadır.Bu sistemle ilgili rahatsızlıklarda genelde insanlar karşımıza ağrı ile gelmektedirler. Ağrının yanında fonksiyon kısıtlılığı, güç kaybı, uyuşma, karıncalanma ve yaygın genel semptomlar da ortaya çıkmaktadır.

Bu şikayetlerle gelen hastalarda ana hedef ağrının ortadan kaldırılmasından ziyade ağrı ve diğer semptomlara neden olan yapısal bozulmaların tespit edilerek redüksiyon ile vücudun müsaade ettiği ölçüde düzeltilmesi olmalıdır. Fizyolojik sınırların dışına kaymış yapıların manuel terapi ile sistemik bakış açısıyla düzeltilmesi önem arz etmektedir.

Boyun fıtığı, Sırt fıtığı, Bel fıtığı, Mekanik bel ve sırt ağrıları, Boyun ense omuz ağrıları, Skolyoz, Meniskopatiler, Diz kireçlenme ve eklem sıvı azalmaları, omuz eklem ağrıları, El ve Ayak bilek ağrıları, Tenisçi dirseği, Tendinitler, Topuk dikeni, Kalça eklem ağrıları, Siyatalji, Fibromiyalji gibi birçok hastalık grubu mekanik hastalık olarak değerlendirilir. Bu tip hastalıklarda hekimin detaylı fizik muayene ve tesbitleri neticesinde belli aralıklarla yapılacak bir takım tedavi uygulamaları ile yapısal ve fonksiyonel olarak bozulan yapıların tedavisi mümkün olmaktadır.

Mekanik hastalık grubundaki bu hastalıklara uygun aralık ve sayılarda uyguladığımız tedavi yöntemleri ile sonuçlar yüz güldürmektedir. Özellikle PRP-CGF, Nöralterapi, Elektro Akupunktur uygulaması, Yaş ve Kuru Kupa uygulamaları, Manuel terapi, Kuru iğneleme teknikleri, Tetik nokta enjeksiyonları, Lokal Ozon gazı uygulamaları gibi bir çok yöntem bu tedavilerde uygulanmaktadır.